Saksankielinen päiväkoti

Yksi Suomen ensimmäisistä kunnallisista vieraskielisistä päiväkotiryhmistä aloitti toimintansa Tampereella Jussinkylän päiväkodissa vuonna 1987. Se syntyi omistautuneiden vanhempien aloitteesta Tampereen Suomalais-Saksalaisen Yhdistyksen sekä Goethe-Institutin tuella, ja oli lähinnä tarkoitettu kaksikielisille perheille tai saksankielisissä maissa asuneiden perheiden lapsille. Nykyään noin puolet lapsista tulee suomenkielisistä perheistä.

 

Yhteystiedot:
Akonpuiston päiväkoti
Lähteenkatu 4, 33500 Tampere

Päiväkodin johtaja
Hanna-Leena Säntti
puh. 040 801 6460

hanna-leena.santti(at)tampere.fi

Päiväkotiryhmät

Ryhmään otetaan 2-5-vuotiaita lapsia osa- tai kokopäivähoitoon. Lapsille puhutaan pääasiassa saksaa, mutta tarvittaessa käytetään suomeakin.

 

Lapset jakautuvat ohjattuun toimintaan ikäryhmän, osin myös kielitaidon mukaan. Päivittäin toistuvissa laulu-, leikki-, askartelu-, ruokailu- ja pukeutumistilanteissa lapsi oppii konkreettisesti ymmärtämään vieraskielisten sanojen merkitystä. Lisäksi kieltä harjoitellaan retkillä vaikkapa metsään, savipajaan tai teatteriin.

 

Päiväkotivuotta rytmittävät myös saksankielisissä maissa vietettävät perinteiset juhlat: Laternenfest (lyhtyjuhla), Nikolausfest ja Fasching (karnevaali).